Huoh.

 

Kannatti pestä kätensä nokialaisella tapettien poiston jälkeen. Eilen olin kuumeessa eikä ruokaa saa alas oikein millään.

Ajattele, että sulla on jumalaton krapulanälkä. Olet valvonut koko viikonlopun bilettäen ja haluat nyt kiskaista mukillisen jaffaa ja haukata palasta. Jo juoman kaataminen mukiin aiheuttaa vilunväristyksiä. Leipää laittaessasi alat epäröidä koko näläntunteen kanssa. Kun leipä koskettaa viimein suuta, olet varma ettet haluakaan syödä, sillä koko sisuskalusto päättää alkaa tanssimaan ripaskaa. Pistät leivän lautaselle ja ihmettelet tovin. Joo-o. Nälkä on edelleen. Jospa siis vaikka joisi. Ensimmäinen kulaus matkaa kohti mahaa. Vikatikki. Ripaskan jälkeen valssataan ja tangotaan, liekkö joku heavymetallimeettingikin alkamassa jossain vatsan pohjukassa. Hylkäät siis sapuskat ja päätä levät tovin ennen uutta yritystä.

Uni ei tule. Mahalla on sittenkin nälkä. Kylmä puistaa kaivautuessasi peiton alta. Yrität uudelleen, tällä kertaa omenalla. Se menee alas, kunhan et erehdy miettimään mitä olet tekemässä.

Samalla tavoin olen syönyt eilisen aikana kaurapuurolautasellisen, neljänviljan puuroa sekä yhden omenan. Tietäisin miljoona asiaa, joita voisin yrittää syödä, vaan a:ei ole energiaa mennä kauppaa b:ei ole rahaa millä ostaa mitään.

Kävin eilen lasten kanssa junalla nokialla. Sinne oli raahauduttava, kun halusi labratädin pistävän neulalla kyynertaivetta. Asemalle on neljän korttelin matka (miehen mukaan viiden), ja pelkästään se sai olon hikisen nihkeäksi. Onneksi mies nouti isomman mukulan työpaikalleen heti nokian asemalta. Lääkäritäti tarkisti ensin pojan. Ei syytä vatsan löysänä pysymiseen, enkä jaksa uskoa enää peruna- tai vehnäkokeilujen vaikuttavan näin pitkään. Itse sain komennuksen mennä hb:n uudelleen tarkistukseen. Teetätinpä raskaustestinkin samalla pistolla, vaikka tiesin sen näyttävän (LUOJAN KIITOS!!) negatiivistä. Sain pojan paskanäytepurkkeja ja -putkiloita mukaani.

Omaan kotiin odottelemaan miehen töistä pääsyä. Poika vetää tortut. Niiden siivoaminen paikassa, jossa et voi käyttää vettä, on aika mielenkiintoista. Varsinkin, kun tavaraa on sekä navassa, että lapaluissa. Siivouksesta selvittyäni, oli haju levinnyt ympäri asuntoa. Tuuletuksen aikana yritin sitten paskaisilla käsilläni saada selvitettyä mitä laitetaan mihinkin purkkiin minkäkin verran. Huonovointisena on todella herkullista kaivella kirjaimellisesti tikulla paskaa.

Kotiin päästyäni en ole muuta tehnyt, kuin nukkunut. Ja sitä aion tehdä nytkin, kun hoitotäti vie lapset pihalle. Sitä ennen yritän vielä kerran saada vaikka sitä omenaa nielun alapuolelle, jossa toivon sen myöskin pysyvän.