Huoh.

Voisiko joku ottaa kalenterin ja laskea montako yötä ja päivää olimme poissa kotoa? Nyt alkaa kolmas yö omassa sängyssä, tosin ei ala kun jumitan koneella.

Kävin tänään tekemässä loppusiivouksen ja jätin avaimet sekä parkkiluvan eteisen peilipöydälle lähtiessäni. Ikävä jäi vain toimivia julkisia liikennevälineitä sekä suihkua.

Kävin nimittäin aamulla pikasuihkussa OMASSA suihkussa. Päänahkan olisi saanut skalpeerata ja edelleen olo on kuin raastettu. Kasvot rasvasin kolmeen kertaan ja aina vaan hilseilee. Joka puolelta muutoinkin kutisee. Kai tästä vielä naisihminen sen ihanan hiivan saapi eikä punainen hiusvärikään nauti kloorista. Sitä tuskin vakuutusyhtiökään korvaa, vaikka kuinka selittäisi oman identiteettinsä häipyvän lattiakaivoon veden vaikutuksen takia.

Raaps raaps. Kädenselkä kutiaa.

Vedenkeitin on kovassa käytössä lasten pesuvesiä lämmitettäessä. Kannu kädessä sitten kylppäriin ja loraus kuumaa vettä vatiin, päälle tonkasta huoneenlämpöistä vettä ja sekoitus. Vedenhakupaikka on onneksi lähellä ja astioitakin on tarpeeksi, jos kukaan ei mene ammeeseen lillumaan. Juomavesi tulee vammalasta perhetyöntekijän lahjoituksena, tankkivesi kun on kamalan makuista. Ensi viikko ostellaan lähdevettä, kun lahjoittaja viettelee ansaittua lomaansa.

Ihmettelen tässä jo kuun vaihdetta. Luvassa on lomaa itsellekin, perheestä vapaa viikonloppu. Toivottavasti joku ystävällinen ihminen majoittaa minut ja päästää vetämään pään täyteen. Krapula-aamuksi toivoisin sipsejä, suolakurkkuja (ei siis maustekurkkuja) sekä oman äitini syöttämään kohmeisia mansikoita. Sitten jaksaisikin jatkaa vielä toisen yön juhlimista. Mutta tuskinpa kukaan haluaa majoittaa meikäläistä, jos mutsi seuraa mukana. Jos sitten ilmankaan.

raaps raaps. selkä.

Normaalin arjen pyöritys alkaa, jos sitä nyt kovin normaaliksi voi kutsua näissä oloissa. Pyykkikin pestään koneessa, huuhdotaan käsin ja lingotaan kuivaksi. Sain äsken tietoa, että Koskenmäessä on vedet poikki. Liekkö sillä jotain tekemistä kaivureiden ja säiliöauton kanssa, jotka näin kotimatkalla.

Josko joku on löytänyt ilokseen uuden venttiilin, jota väännellä huvikseen ees taas? Kannattaisi varmaan kurssittaa vesilaitosta, että ne tuppaavat ne venttiilit toimimaan kuten kossupullot; vastapäivään auki ja laatta saadaan lentämään tarpeeksi tujun annoksen jälkeen. Ei luulisi duunarin olevan moisesta ranneliikkeestä tietämätön. Tämän viimeisimmän venttiilin vääntelijän uskoisin tapahtuneesta olevan yhtä harmissaan, kuin jos olisi useamman kossun tempaissut työaikana, jäänyt siitä kiinni saaden potkut, mutta oma muisti ei perkele vieköön hävinnytkään vaikka morkkis tulikin. Ja jos vertausta jatkaa, niin rähinäjuomaahan se oli tämäkin, koko suomi rähisi ja puhisi. Ja helvetin pitkä toipumisaika moisen coctailin jälkeen.

Tarkistin muuten kotiin saavuttuamme pari iltaa sitten, että Jimi on paikoillaan. Otankin sen mutsin sijan mukaan reissuun. Kuka haluaa majoittaa? ;)